Krav til kørselsregnskabet

Del på linkedin
Del på facebook
Del på email

Skrevet af

4

minutters læsetid

Mangler du overblik over dine muligheder for refusion af benzinpenge? Så læs med her, og bliv klogere på SKATs krav til kørselsregnskabet og på Acubiz’ løsning til en enklere registrering af de kørte kilometer.

Hvis du bruger din egen bil i forbindelse med dit arbejde, har du mulighed for skattefri godtgørelse fra din arbejdsgiver, ligesom du som selvstændig også har mulighed for kørselsgodtgørelse. SKAT stiller dog krav til kørselsregnskabet, ligesom det også kan være en lidt kedelig og besværlig affære at holde styr på de kørte kilometer.

Hvilke krav stiller SKAT til kørselsregnskabet?

SKAT stiller krav til kørselsregnskabet – uanset om du er ansat eller selvstændig. Kørselsregnskabet skal som udgangspunkt indeholde oplysninger om navn, adresse og CPR-nummer samt dato for kørslen, adressen for kørslens begyndelse og afslutning, antal kørte kilometer, anvendte satser og beregning af befordringsgodtgørelse.

Der er imidlertid ikke noget krav om, at du skal anføre bilens kilometertæller, hvilket naturligvis letter besværet med at holde styr på kørselsregnskabet en smule. Ikke desto mindre bør du dog altid angive registreringsnummeret på din bil i kørselsregnskabet, så SKAT ikke er i tvivl om, at du benytter din egen bil.

Hvor meget kan jeg få tilbage?

Som udgangspunkt kan du få refusion for al kørsel, du har foretaget i erhvervsmæssigt øjemed i egen bil. Udregningen foregår ved at gange antallet af kørte kilometer med den gældende sats for godtgørelse per kilometer. Ved kørsel under 20.000 kilometer er fradraget 3,73 kroner per kilometer, mens fradraget er 2,10 kroner per kilometer ved kørsel over 20.000 kilometer.

Hvordan holder jeg nemmest styr på kørte kilometer?

Mange vælger at registrere deres antal kørte kilometer i et regneark. Det er som udgangspunkt effektivt nok, men ikke så overskueligt – og så kan registreringen i et regneark være en seriøs tidsrøver.

Der er dog en nemmere måde at registrere dine kørte kilometer på og til at sikre, at du overholder kravene til kørselsregnskabet. Med featuren “kørsel” i Acubiz One, som er vores simple og brugervenlige app til bilagshåndtering, kan du nemlig registrere din rute automatisk via GPS og uploade dit kørselsregnskab direkte i vores cloudbaserede afregningssystem Acubiz EMS. Dermed undgår du at bruge tid og besvær på tastearbejdet i et regneark og skaber validt datagrundlag til skat.

Sådan får du sikkerhed for dine kørselspenge

Book et møde, og lad os demonstrere, hvordan du får sikkerhed for dine kørselspenge med Acubiz One – og oplev samtidig de mange andre fordele og muligheder i appen.

Acubiz bibliotek
Find og download e-bøger, whitepapers, webinarer mm. om alt inden for Expense Management.
Nyhed

Andre blog indlæg

Få en gratis demonstration

Gratis og uforpligtende