Hvor digitalt parat er du som CFO?

Del på linkedin
Del på facebook
Del på email

Skrevet af

EY behandler i indlægget ‘CFO digital readiness, a global perspective’ økonomidirektørens rolle i organisationens digitale parathed.

Den digitale megatrend er både en mulighed og en trussel – og det gælder særligt for CFO’en, fordi digitalt påvirker de økonomiske modeller. Og det går hurtigt …

50% prioriterer digital parathed

Spørgeundersøgelsen, som EY har foretaget, viser, at kun 50% af de adspurgte CFO’er har digital som en høj prioritet i deres organisation. Og under halvdelen mener, de kan bidrage væsentligt på området. Men hvis CFO’en skal kunne leve op til kravene om vækst, skal de tage hånd om organisationens manglende digitale parathed.

Den vindende CFO er hende/ham, der er i stand til at ændre sit mindset for, hvad deres organisation kan og skal levere. Og hvilken værdi de kan skabe ved at indgå i nye sammenhænge og partnerskaber.

Digital er i gang med grundlæggende at ændre den måde, vi gør forretning på.

Rådet til CFO’en

Rådet til CFO’en lyder: skaf indsigt i din virksomheds digitale modenhed ved at identificere de digitale prioriteringer og skab en holistisk, strategisk vinkel på den økonomiske ramme. Dermed opnås det bedste afkast. OG du får lettere ved at opbygge tillid hos dine interessenter.

Fire indsatsområder

Rapporten Partnering for Performance lister fire prioriteter:

  • Skab en forretningsstrategi, som passer til en digital verden og foretag de nødvendige ’disruptive’ investeringer
  • Benyt databaserede analyser til at imødese ’digital disruption’, mål på performance og reager hurtigt
  • Sæt en ramme for styring og risikoovervågning, som placerer ‘digital’ i hjertet af forretningen
  • Håndter de skattemæssige, juridiske og regulatoriske risici ved digital og støt op om digitale vækstplaner.

Se også denne video fra EY


Tip!
Disruption kan oversættes til forstyrrelse, brud eller afbrydelse. Disruption er grundlæggende innovation eller forandring, der ændrer spillereglerne i en branche og potentielt sender andre virksomheder ud af markedet. Eksempler er: Uber, Amazon, Netflix (med Blockbuster som offer), Google, Airbnb.

Kilde: ’Finans’, Julie Hornbek Toft


Vil du vide mere

Sidder du med oplevelsen af, at det er et angstprovokerende område at bevæge sig ind på? Så læs indlægget i Computerworld, som handler om konsekvenserne ved at arbejde med digitial disruption.

Acubiz bibliotek
Find og download e-bøger, whitepapers, webinarer mm. om alt inden for Expense Management.
Nyhed

Andre blog indlæg

Gratis og uforpligtende