Køb på firmakort

Når virksomheder vælger at udstede et firmakreditkort til medarbejdere, kan det bruges som betalingskort til virksomhedsrelaterede udgifter og firmakøb, som medarbejdere afholder, når de udfører deres arbejde.

Acubiz henter automatisk transaktionsdata fra brugerens firmakort.
Acubiz faciliterer tilknytning af nødvendige oplysninger og dokumentation.
Acubiz afleverer bogføringsklar data til virksomhedens økonomisystem.

Køb på firmakort i Acubiz

Medarbejderudgifter, eller firmakøb, købt med medarbejderens firmakort giver muligheder for en komplet digital bilagshåndtering i Acubiz, hvor bilagene sendes direkte til godkendelse og efterfølgende bogføring. Vi plejer at sige, at du kan lade firmakortet ”klare bogføringen”.

  • 1 Foretag et køb med firmakort som betalingsmiddel.
  • 2 Tag et billede af kvitteringen med det samme og indtast formål samt evt. omkostningstype, projekt, afdeling eller andet.
  • 3 Registreringen afsluttes ved at vælge "Firmakort" og sendes herefter til godkendelse.

Medarbejderen kan også vente på, at kreditkorttransaktionen selv kommer ind i Acubiz. Herefter skal udgiften dokumenteres med billede af kvitteringen, og medarbejderen skal indtaste manglende oplysninger. Acubiz anbefaler at håndtere udgiften i det øjeblik den opstår. Dermed behøver medarbejderen ikke efterbehandle kvitteringen, idet den automatisk matches med tilhørende kreditkorttransaktion og sendes direkte til godkendelse.

Automatisk bilagshåndtering af firmakøb

Når en medarbejder har købt en vare, service eller ydelse i forbindelse med sit daglige arbejde, opstår der arbejde for medarbejderen og virksomheden i forhold til at dokumentere kvittering og formål, godkende, kontrollere, kontere og bogføre udgiften. Alt dette arbejde kan enten foregå manuelt eller automatisk. Den manuelle proces er tidskrævende og ofte besværlig, da arbejdet med at indhente dokumentationen, indtaste oplysninger, kontere og kontrollere er tidskrævende for økonomi- og finansfunktionen. Den automatiske proces gør det muligt at digitalisere medarbejderudgifterne fra det øjeblik de opstår til det øjeblik de bogføres.

Et firmakort gør det nemt, hurtigt og bekymringsløst at foretage firmakøb. Medarbejderen undgår at lægge penge ud fra egen lomme, dvs. foretage et udlæg for virksomheden. Håndteringen af udlæg foregår dog også nemt, og på en lignende måde, i Acubiz. Medarbejderen vælger blot at der er tale om et udlæg fremfor et køb på firmakort, men i begge tilfælde foregår registreringen på mobilen, og medarbejderen kan dermed afregne på farten.

Læs mere om vores integrationer med firmakort

Læs mere om firmakort på Acupedia

Vil du vide mere? Kontakt os.

Få en online demonstration

30 minutter – når det passer dig.

Lad os ringes ved

Få os til at ringe dig op.

Lad os mødes

Hos jer eller os.

Få en gratis demonstration

Gratis og uforpligtende