EFPIA stiller nye krav til medicinalindustrien – Acubiz klar med Transparent-modul

Del på linkedin
Del på facebook
Del på email

Skrevet af

4

minutters læsetid

EFPIA kræver dokumentation af værdioverførsler fra medicinalindustri til sundhedspersoner og sundhedsorganisationer. Det pålægger medicinalvirksomhederne en stor arbejdsbyrde at leve op til oplysningspligten, som gælder enhver kontakt – også når der er tale om ganske små beløb.

”The EFPIA disclosure code” – en parallel til den amerikanske ”The Sunshine Act” – er blevet indført i EU for at beskytte patienterne og skabe gennemsigtighed i samarbejder mellem læger, patientorganisationer og medicinalindustri.

EFPIA betyder oplysningspligt om værdioverførsler fra farmaceutiske virksomheder til HCP’er (HealthCare Professionals) og HCO’er (HealthCare Organisations). Det gælder fx honorarer, rejseudgifter, hoteludgifter, deltagergebyr til kongresser og sponsorater. Oplysningerne skal offentliggøres helt åbent på virksomhedens hjemmeside eller på en for lægemiddelindustrien fælles hjemmeside.

Selv små beløb skal oplyses
Medicinalvirksomhederne skal således oplyse om enhver berøringsflade med angivelse af navn, arbejdssted, adresse mv. på lægen, hvad der er betalt for samt beløbets størrelse. Det giver medicinalvirksomhederne en stor, ekstra arbejdsbyrde. Men der er hjælp at hente i et nyt Transparent-modul i Acubiz’ rejseafregningssystem. Modulet letter både arbejdet med at dokumentere lægekontakter og sikre korrekt vidererapportering betragteligt.

Læs pressemeddelelsen her 


Læs også

Kundecase: Astellas Pharma Nordic – Sikkerhed for korrekt dokumentation (EFPIA) af lægeudgifterne

Acubiz bibliotek
Find og download e-bøger, whitepapers, webinarer mm. om alt inden for Expense Management.
Nyhed

Andre blog indlæg

Få en gratis demonstration

Gratis og uforpligtende