MCC-kode

1

minutters læsetid

Hvad er MCC-koder?

Merchant Category Code (MCC-koder) kaldes også for branchekoder. MCC-koden er en firecifret kode, og den anvendes af kreditkortselskaber (Visa, Mastercard, American Express mm.) til at klassificere og inddele virksomheder i markedssegmenter. Med andre ord identificerer MCC-koder hvilken type forretning der er tale om og hvilke tjenester eller produkter, som virksomheden leverer. Der findes hundredvis af forskellige MCC-koder.

Opnå en smartere proces omkring udgifter, udlæg og generel håndtering af omkostninger med bl.a. automatisk aflæsning af data på transaktionen.

Nogle eksempler på MCC-koder er:

• 5411 – Supermarked/daglivareindkøb
• 5814 – Fastfoodrestaurant
• 8041 – Kiropraktor
• 7512 – Biludlejning

Hvad bruger Acubiz MCC-koder til?

I forhold til kontering af omkostninger i Acubiz, er MCC-koder utrolig anvendelige. Acubiz kan hjælpe medarbejdere med korrekt omkostningskontering på kreditkorttransaktioner. Dette er fordi at MCC-koden aflæses, når kreditkorttransaktionen kommer ind i Acubiz. Findes der en omkostningskonto med en matchende MCC-kode, vil kreditkorttransaktionen konteres på omkostningskontoen.

Et eksempel kunne være en medarbejder, som har benyttet sit kreditkort til at betale for en taxa. MCC-koden for taxa er 4121. Hvis der findes en omkostningskonto i Acubiz, hvor der i MCC-kodefeltet er skrevet 4121, vil Acubiz automatisk sørge for, at kreditkorttransaktionen bliver konteret med taxa-omkostningen. Det betyder, at medarbejderen ikke selv skal bruge tid på at omkostningskontere.

Vil du vide mere?

Kontakt os hvis du vil vide mere om hvordan din virksomhed kan arbejde smartere med jeres processer relateret til udgifts- og bilagshåndtering.

Få en gratis demonstration

Gratis og uforpligtende